Noord Nederland Hydrogen Valley ?

Administrator (admin) on May 15 2019

15 mei 2019  Hydrogen Valley;

Noord-Nederland wil de groene waterstofhub worden van Noord-Europa. Het samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft daarom samen met de noordelijke provincies en partners uit het bedrijfsleven ingeschreven voor het Europese project Hydrogen Valley.


Met het initiatief Hydrogen Valley wil Europa een regionale groene-waterstofeconomie stimuleren. Europa stelt 80,8 miljoen beschikbaar voor onderzoek, ontwikkeling en proefprojecten rond brandstofcellen en waterstoftechnologie. Door de Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) wordt per project maximaal 20 miljoen toegekend. De voorstellen worden geëvalueerd vanaf half mei tot eind juni. Begin augustus 2019 horen de aanvragers wat de uitkomst hiervan is.
New Energy Coalition heeft met ondersteuning van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, de noordelijke provincies en het bedrijfsleven een subsidieaanvraag opgesteld en een voorstel ingediend. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, start Noord-Nederland in 2020 met nieuwe waterstofprojecten. De duur van het project is zes jaar.
 
Als de aanvraag aan Noord-Nederland gegund wordt, betekent dit dat er de komende jaren meer middelen beschikbaar zijn om productie, distributie, opslag en toepassing van waterstof samen te brengen. Dit biedt ook grote kansen voor ondernemers in Noord-Nederland en voor het verduurzamen van de industrie. Met de steun van Europa zullen deze bedrijven en nieuwe start-ups waterstoftoepassingen nog verder kunnen verfijnen.
 

 

Back

Go to top

Waterstof-info© maandag 15 april 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst