Bedrijven en overheden willen dat de Delta-regio in 2030 een 1 GW waterstoffabriek krijgt

Administrator (admin) on Dec 10 2019

december 2019, bron Evvi Husson

Bedrijven en overheden willen dat de Delta-regio in 2030 een 1 GW groene waterstoffabriek krijgt. De partijen onderschreven een statement waarin hiervoor wordt gepleit.


Delta-regio wil groene 1 GW waterstoffabriek in 2030

 

Op het waterstofevent ‘The Hydrogen Delta Day’ werden de plannen gepresenteerd waarmee de Delta-regio wil blijven investeren op het gebied van industriële waterstof. De grote vraag naar waterstof, het potentiële waterstofaanbod bij bedrijven, de nabijheid van grootschalige windparken op zee en de al bestaande waterstofinfrastructuur maken de regio een zeer geschikte locatie voor het plaatsen van elektrolysers en de verdere uitrol van een waterstofnet.
Het statement wordt gesteund door ArcelorMittal, Dow Benelux B.V., ENGIE, Fluxys, Gasunie, ICL-IP, Impuls Zeeland, Nederlands Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, North Sea Port, Ørsted, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Zeeland, Smart Delta Resources, Yara Sluiskil en Zeeland Refinery.
Statement

Het is de ambitie van de Delta-regio om als grootste waterstofcluster van Nederland en Vlaanderen internationaal koploper te blijven in de industriële waterstofeconomie, stelt het statement. Alle voorwaarden zijn aanwezig om grootschalig groene waterstof in het havengebied van North Sea Port in te zetten. “We werken samen aan een ambitieus Hydrogen Delta programma waarmee we uiterlijk 2025 een grote pilot (op ~ 100 MW schaal) en omstreeks 2030 een grootschalige groene waterstoffabriek (op ~ GW schaal) realiseren. Hierbij wordt blauwe waterstof ingezet in de overgang naar groen. Daarnaast realiseren we een waterstofnet in het havengebied wat verbonden is met het landelijke net. Met steun van regionale en nationale overheden en de EU zetten we hier ons voor in.”

Back

Go to top

Waterstof-info© maandag 15 april 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst