Zwitserse Treinbouwer mag waterstoftrein leveren aan VS

waterstof trein voor vs

Administrator (admin) on Jan 06 2020

waterstof trein voor vs

januari 2020, bron: Stadler

De Zwitserse treinbouwer Stadler heeft een opdracht gekregen van het Amerikaanse SBCTA voor het leveren van de FLIRT waterstoftrein. Deze zal gaan rijden in het zuiden van Californië.

San Bernardino County Transportation Authority (SBCTA) heeft de order voor het leveren van een waterstoftrein gegund aan Stadler. Tevens hebben ze een optie voor de levering van nog vier dezelfde treinen. Het contract is een belangrijke mijlpaal, omdat het een bijdrage levert aan de emissievrije spoorwegen in de Verenigde Staten.

 

Het zal nog wel een poosje duren voordat de eerste waterstoftrein van Stadler in de VS zal rijden. De verwachting is dat de eerste vanaf 2024 in de dienstregeling zal worden gebruikt.
De waterstof aangedreven FLIRT (Fast Light Intercity and Regional Train) biedt plaats aan 108 passagiers en heeft een royale stahoogte. In het midden van de twee wagens zit een powerpack die de brandstofcellen en de waterstoftank bevat. De waterstoftrein gaat rijden op het Redlands Passenger Rail Project, een verbindingstraject van 14 km tussen Redlands en San
Bernardino's Metrolink station. Op het traject zal de FLIRT H2 maximaal 130 km/u rijden.

Back

Go to top

Waterstof-info© maandag 15 april 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst