Ook in Hoogeveen komt een wijk op waterstof.

Administrator (admin) on Apr 09 2020

8 april 2020:   (Gemeente Hoogeveen)

Ook in Hoogeveen denkt men aanwaterstof.

Ook in Hoogeveen staat een waterstofwijk op de planning. Nijstad-Oost moet een blauwdruk worden voor waterstofwijken van de toekomst. Niet voor nieuwbouwwijken, maar voor bestaande wijken die op den duur de overstap naar verwarmen met waterstof willen maken.  

Het demonstratieproject, met 100 nieuwbouw woningen, moet aantonen dat een wijk op waterstof technologisch mogelijk is en dat je er veilig en comfortabel kan wonen. Zo hoopt Gemeente Hoogeveen maatschappelijk draagvlak te creëren voor waterstof als verwarmingsoptie. Nijstad-Oost is daarom slechts de eerste stap in de plannen van de gemeente. Als de eerste waterstofwijk van Nederland eenmaal staat, wordt buurwijk Erflanden óók omgebouwd tot waterstofwijk.

 

Het zijn ambitieuze plannen, waar de gemeente Hoogeveen met maar liefst 22 partners invulling aan geeft. 

Gemeente Hoogeveen kwam in contact met Hydrogreenn, een innovatieplatform dat zich inzet om de kansen van een waterstofeconomie te benutten.

De wijk zal bestaan uit acht erven, met gemiddeld twaalf woningen per erf. Van luxe rijtjeswoningen, tot 2-onder-1-kappers en een enkele vrijstaande woning. Interessant detail: elk erf beschikt over een aantal omliggende velden, waar bewoners zelf invulling aan mogen geven. Boer: “Je kunt er bijvoorbeeld een boomgaard, zwemvijver of moestuin realiseren. Zo hopen we de gemeenschapszin te stimuleren.”

Back

Go to top

Waterstof-info© donderdag 18 juli 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst