Duitsland heeft Waterstof ambitie.

duitsland, waterstof, koploper,

Administrator (admin) on Jun 16 2020

duitsland, waterstof, koploper,

Juni 2020, Duitsland heeft Waterstof ambitie.

De regering van Merkel heeft haar waterstofstrategie gepresenteerd. Met een investering van 9 miljard wil Duitsland een flinke inhaalslag maken.
 

Onze oosterburen hebben de ambitie hebben om wereldwijd toploper te worden in de toepassing van groene waterstof als energiedrager. Daartoe is een inhaalslag nodig, want landen als Japan, Zuid-Korea en China hebben reeds miljarden aan overheidssteun geïnvesteerd. Duitsland begint overigens niet bij nul, op diverse plekken in het land zijn al vele miljoen geïnvesteerd in de afgelopen jaren.  Het vrijgemaakte geld is onderdeel van het economische stimuleringspakket van de Duitse regering. Het vluchtige gas (bij -253 ºC vloeibaar) zou onder meer bestaande brandstoffen zoals olie, kolen en aardgas in de staal- en chemische industrie en in de cementproductie kunnen vervangen. Maar de Duitsers zien waterstof ook als optie voor de verwarming van woningen en gebouwen. Voorstanders zien verder een toekomst voor schepen, treinen, bussen en vrachtwagens op waterstof.

 

Ook in Nederland is de discussie over de rol van waterstof volop gaande. Uit het Klimaatakkoord blijkt dat gas in de toekomst een belangrijke rol blijft spelen. Daartoe zal de komende decennia het CO2-uitstotende aardgas langzaam maar zeker vervangen worden door duurzame gasvarianten, zoals waterstof en groen gas. Maar dan wordt het wel tijd om daartoe de benodigde stappen te zetten. Zoveel werd onlangs duidelijk op een bijeenkomst op 27 mei van het Klimaatakkoord, onder leiding van voorzitter Ed Nijpels.

Back

Go to top

Waterstof-info© maandag 15 april 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst