Ook intergas is bezig met de ontwikkeling.

intergas, waterstof

Administrator (admin) on Aug 05 2019

intergas, waterstof

5 aug 2019

Intergas: compleet nieuwe hr-ketel

bron: Gawalo

 

Ook Intergas is bezig met de ontwikkeling van een waterstofketel als mogelijk alternatief voor ketels die branden op aardgas, zegt Marketing Manager Ralf Jansen. “Verwarmen op basis van waterstof heeft in onze ogen een flink aantal voordelen. Zo is het goedkoper en duurzamer dan het toepassen van warmtepompen, bij uitstek geschikt voor bestaande bouw en kan waterstof getransporteerd worden via het bestaande netwerk (na wat aanpassingen).”

 

“Verder zijn zowel de afmetingen als capaciteiten van het toestel vergelijkbaar met die van de huidige hr-ketels die branden op aardgas, reduceert waterstofgas de CO2-uitstoot en is het op te slaan om in een later stadium te gebruiken. Al met al is waterstof dus een goed alternatief voor aardgas.”
Intergas besloot om voor de toepassing van waterstof een compleet nieuwe hr-ketel te ontwikkelen op basis van zijn huidige model hr-ketels. “Waterstof heeft andere eigenschappen dan aardgas”, stelt Jansen. “De verbrandingstemperatuur van waterstof is veel hoger dan de verbrandingstemperatuur van aardgas, en het molecuul waterstof is kleiner dan het molecuul aardgas. Bij de ontwikkeling van een waterstofketel moet dus met een aantal zaken goed rekening worden gehouden, zoals de brander, de branderautomaat en het gasblok. Daarnaast kan bij de toepassing van waterstof geen ionisatiestroom gemeten worden, ook daar moet iets op gevonden worden. Het is een uitdaging, maar we zijn er volop mee bezig.”

Back

Go to top

Waterstof-info© maandag 15 april 2024

Pagina: Waterstof-info - Nieuwsblog
Tags:Waterstof, nieuws, blog, toekomst, mogelijkheid, actueel
Beschrijving: Waterstof nieuws en weetjes blog, gereed voor de toekomst